keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Itsearviointi

"Oppimistavoitteeni sosiaalinen media-kurssilla on oppia hyödyntämään sosiaalista mediaa opinnoissani ja vapaa-ajallani. Erityisesti haluan oppia käyttämään ja hyödyntämään niitä sosiaalisen media palveluita, jotka eivät ole minulle aiemmin tuttuja." Lainaus on ensimmäisestä postauksestani, jossa tuli määritellä omat oppimistavoitteensa tällä kurssilla. Sosiaalinen media oli jonkin verran tuttu ennen kurssia. Blogi oli oiva työväline tälle kurssille mutta itse huomasin, että sen päivittäminen sitten jäi alkuinnostuksen jälkeen.

Kurssin pituus voisi olla esimerkiksi 3-4 päivää intensiiviviikolla, jolloin ehdittäisiin tutustua yhdessä hieman enemmän sosiaalisen median välineisiin. Löysin mielenkiintoisia sosiaalisen median palveluita ja tulen varmasti tutkimaan sosiaalisista mediaa yhä enemmän. Mielenkiintoisin portaali itse löytämistäni palveluista oli "Business 2 Community". Kyseiseltä sivustolta löytyy omalle alalleni sopivia artikkeleita hyvin paljon.

Kokonaisuudessaan kurssi oli opettavainen, mutta mielestäni lähiopetusta tulisi lisätä tulevilla opintojaksoilla. Muutenkin tämä kurssi hukkui helposti ns. "normaalien" kurssien alle ainakin omalla osallani. Kiitokset kuitenkin matkasta sosiaaliseen mediaan ja oikein hyvää joulua kaikille kurssilaisille! :)

Suvi

torstai 8. joulukuuta 2011

Nokia sai patenttitrollin kimppuunsa

Yritysjuridiikan etätehtäviä tehdessäni harhailin selailemaan Digitoday-sivustolle uutisia patenttikiistoista. Tämän uutisen mukaan Digitude nosti patenttikanteen seuraavia yrityksiä vastaan: Nokia, RIM, Sony, Samsung, HTC, LG ja Motorola. Eli Kaliforniassa kajahtaa. Nokia antoi kanteesta lausunnon: "– Olemme tietoisia kanteesta, ja tutkimme väitteitä. Nokia ryhtyy kaikkiin vaadittaviin toimenpiteisiin puolustaakseen itseään."

Only in U.S.A!

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Missä surffailla?

Monet meistä viettävät varmasti ainakin muutaman tunnin internetin ihmeellisessä maailmassa viikoittain. Aloin miettimään missä se ilta yleensä kuluu jos on sellainen mahdollisuus, että tulee oltua vain kotona.




Kyseisestä sivustoa ei varmasti tarvitse kuvailla sen enempää. Yleensä taustalla auki muiden välilehtien takana.



BBC Radio 1. Kuuntelen yleensä kotona ollessani nettiradioita suomalaisten radiokanavien sijasta. BBC Radio 1 hoitaa illan musiikkipuolen monipuolisella musiikkitarjonnallaan.






Ilta-Sanomien "laadukas" uutistarjonta täytyy myös tarkastaa päivittäin.









Spin Magazine on itseäni kiinnostava verkkojulkaisu erilaisine uutisineen ja musiikkiarvosteluineen.

Klubitus.org on Suomen suurin internetissä toimiva elektroniseen tanssimusiikkiin ja klubikulttuuriin keskittynyt portaali. Sivusto tarjoaa kaiken tärkeimmän infon koskien suomalaiseen klubikulttuuriin. Foorumia tulee seurailtua ja kirjoiteltua ahkerasti :)

Näillä eväillä ilta sujuu rattoisasti mielenkiintoisten aiheiden parissa :)

tiistai 29. marraskuuta 2011

Business 2 Community



Tiistaiaamu Vallilan toimipisteen kirjastossa. Ajattelin olla tehokas ja tulla koululle tekemään rästissä olevia kouluprojekteja. Näköjään rästissä on myös tämä sosiaalinen media tutuksi-kurssi. Postauksien aiheita on ollut vaikea keksiä ja ote sosiaaliseen mediaan tutustumiseen on lipsunut. Surffaillessani ja yrittäessäni keksiä postauksen aihetta törmäsin portaaliin nimeltä Business 2 Community. Sivustolta löytyy paljon artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan ja sen hyödyntämiseen esimerkiksi markkinoinnissa. Liiketalouden opiskelijan näkökulmasta tarkasteltuna sivusto on hyödyksi, koska se käsittelee esimerkiksi markkinointia laajasti. Sivustolta löytyy artikkeleita liittyen verkkomediaan, tietotekniikkaan ja talouteen. Näin ollen sivuston artikkelit tuovat varmasti erilaisia näkökulmia vaikka tietojenkäsittelyn opiskelijoille.

Millaisia artikkeleita sitten löysin kyseiseltä sivustolta? Kaikkien kurssilaisten kannattaisi käydä lukemassa artikkeli "You Still Don't GET Social Media Marketing".  Artikkeli tuo näkökulmaa siihen miten sosiaalisessa mediassa tulisi markkinoida. Monilla yrityksillä on se harhakuva, että sosiaalisen median valitseminen markkinointikanavaksi on vain Facebook fanisivujen luomista. Aihetta tulee tarkastella syvemmällä asiantuntijuudella ja tehdä oma markkinointistrategia myös sosiaalisen median markkinointiin.

Muita mielenkiintoisiksi kokemiani artikkeleita olivat myös:

Steps to Build A Social Organization
10 Tips For Selling With Social Media






sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kiinnostuksen kohteena konemusiikki

Ajattelin postailla hieman eräästä kiinnostuksen kohteestani, musiikista. Varmasti jokainen meistä kuuntelee musiikkia ja samalla musiikkimakuja on hyvinkin erilaisia. Kuuntelen musiikkia laidasta laitaan mutta eniten tulee kuunneltua konemusiikkia.

Nykyisin musiikkimakuni koostuu seuraavista genreistä: progressive house, trance, tech house ja techno. Kuuntelen järkyttäviä määriä musiikkia viikoittain ja ja pyrin löytämään viikoittain uusia kuunneltavia kappaleita. Mistä sitten amennan tiedon jatkuvaan biisinälkääni? Vastaus on yksinkertainen - ulkomaalaisista radioseteistä.

Pete Tong - In new music we trust

http://www.bbc.co.uk/programmes/b006ww0v

Pete Tongin viikottainen setti uusinta musiikkia. Tongin setti on yleisesti mainstreamimpaa konemusiikkia, mutta välillä mukaan eksyy todellisia helmiä. Setti kuuluu viikottaisiin rutiineihini, joten tätä ei voi tosiaan missata! Tongin lisäksi kuuntelen ajoittain BBC Radio 1 nettiradiota, koska mielestäni Suomen radiotarjonta ei ole itselleni riittävä musiikin suhteen. Suomen radiokanavista kuuntelen oikeastaan ainoastaan YleX-kanavaa. Pete Tong julkaisee yleensä ensimmäisenä Eric Prydzin uusinta tuotantoa. Eric Prydz on yksi suurimmista innoittaijistani konemusiikin suhteen.

John Digweed - Transitions

http://www.johndigweed.com/


John Digweedin Transitions on myös viikottainen radiosetti, jossa soi juuri omalle musiikkimaulleni tyypillisiä kappaleita. Pakko kuunnella viikottain, koska kappalelistoilta löytyy ajoittain varsinaisia helmiä.

DJ Orion @ YleX

http://ylex.yle.fi/radio/ohjelmat/dj-orion

Suomalaisen DJ Orionin perjantai-iltaisin lähetettävä tanssimusiikkiohjelma. Orionin setit ovat trance-painotteisia, joten löydän sieltä välillä hyviä kappaleita.

AllDJ.org

http://alldj.org/

AllDJ.org on sivusto, josta löytyy uusimmat musiikkijulkaisut, radiosetit ja kappalelistat. Sivustoa seuraamalla olen löytänyt hyvin paljon uusia kuunneltavia kappaleita. Selaan sivustoa useamman kerran viikossa.

Artistit

Mitkä artistit sitten innostavat minua? Genreistä löytyy hyvin paljon artisteja, joiden kappaleita ja radiosettejä kuuntelen. Tässä hieman listausta tämän hetken suosikeista: Eric Prydz, Sasha, John Digweed, Gui Boratto, Matt Darey, Pete Tong, Paolo Mojo, NERO ja James Zabiela.

Kuuntelun lisäksi soittelen omaksi ilokseni kotona musiikkia alustalla Traktor Pro ja Numark Omni Control. Mikäpä sen mukavempaa aloitella viikonloppua kuin hyvän musiikin ja miksauksen parissa :)

Bloggaamisen miettimistä

Ennen sosiaalinen media tutuksi-kurssia olin lukenut ja seurannut jo useita blogeja. Minulla oli myös blogi jo ennen kurssia mutta sen päivittäminen on hyvin vähäistä. Pidän enemmän lukea toisten blogeja aiheista, jotka kiinnostavat minua. Olen kurssin aikana miettinyt, että bloggaaminen on ihan kivaa. Mutta mistä aiheesta voisin bloggailla? En halua jakaa kaikkea tietoa itsestäni verkossa ja haluan pitää tietyn anonymiteetin. Voisin pitää esimerkiksi blogia musiikista tai matkustelusta, koska molemmat aiheet ovat lähellä sydäntäni. Blogi on hyvä väline kertoa kuulumisiaan esimerkiksi jos on pidemmällä reissulla. Kämppikseni oli vaihdossa Aasiassa ja hän perusti blogin, jossa muut pääsivät seuraamaan hänen kuulumisiaan ja tekemisiään. Luultavasti perustaisin oman matkablogin jos lähtisin pidemmälle reissulle. Voisihan sitä toki postailla tännekin omista reissuistaan ja samalla käyttää sosiaalisen median työkaluja hyödyksi postausta tehdessä. Jos kiinnostuit blogeista enemmän tällä kurssilla niin meinasitko perustaa tämän kurssin ulkopuolisen blogin?



torstai 10. marraskuuta 2011

Nokian peruspuhelin pärjää Aasian markkinoilla

Nokia on ollut jälleen paljon esillä mediassa julkaistessaan uudet Windows älypuhelimet. Matkapuhelinmarkkinoilla parhaimmat katteet saadaan juuri älypuhelimilla, mutta Nokialla on Aasiassa merkittävä markkinaosuus peruspuhelimien myynnissä. Nokian 1280 puhelin on Aasian myydyin puhelin. Aasian top 10 listalla ovat myös Nokian 5233, 1616, C1-01 sekä 1800-mallit. Toivottavasti Nokia saa hyvän myynnin ja markkinaosuuden uusille puhelimilleen hyvinkin tärkeällä markkina-alueella, Aasiassa. Lähde: Asia's top 10 handsets

tiistai 8. marraskuuta 2011

SlideShare



Palautettavan tehtävän tarkoituksena oli tutustua kahteen julkiseen sosiaalisen median sovellukseen, joissa voidaan käsitellä kuvaa ja ääntä. Tutustuin palveluun nimeltään SlideShare, joka on verkossa toimiva esitystenjakopalvelu. SlideShareen voi ladata julkiseen tai yksityiseen jakamiseen PowerPoint, PDF, Keynote tai OpenOffice esityksiä. Käyttäjät voivat lisätä ja selailla toistensa esityksiä. Esitykset voi lajitella niiden kuulumaan kategoriaan ja esityksiä voi etsiä eri kategorioista.

Esitykset voidaan jakaa eri sosiaalisen median palveluissa kuten Facebookissa, Twitterissä tai Google+ palvelussa. Kuten monet muut sosiaalisen median palvelut, myös SlideSharesta löytyy sekä ilmaisia että maksullisia ominaisuuksia. SlideSharen käyttäjälle tarjotaan neljää tasovaihtoehtoa, josta jokainen käyttäjä voi räätälöidä tarpeellisen jäsenyyden. Palvelun ominaisuudet kasvavat käyttäjä jäsenyyden mukaa. Ilmaisversiolla pääsee varsin pitkälle, koska käyttäjä voi ladata esityksiään rajattomasti muttei pysty jakamaan videoita. Ilmaisversiolla ei pysty myöskään poistamaan jakamiaan esityksiä.

Yritykset pystyvät hyödyntämään SlideShare-sovellusta jakamalla valikoituja esityksiä. Esitykset voidaan kohdentaa eri kohderyhmille kuten asiakkaille tai yrityksen työntekijöille. Yrityksen tulee tosin itse kohdentaa ja räätälöidä esitykset valitulle kohderyhmälle. SlideSharen maksullisissa jäsenyyksissä on mahdollista yhdistää oma tunnus LinkedInin kanssa. Tällä tavoin yritykset ja työntekijät voivat verkostoitua ja jakaa osaamistaan kätevästi. Itse voisin hyödyntää SlideSharea koulutöiden jakamisessa esimerkiksi muiden projektityön jäsenten kesken. Slidesharessa jaetun tiedoston voi myös kätevästi esittää kurssilaisille ilman, että tarvitsee huolehtia tuliko se muistitikku nyt mukaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että SlideShare on kätevä palvelu esitysten jakamiseen ja niin opiskelijat kuin työelämäkin pystyy hyödyntämään sitä. Sivustolla on hyvin mielenkiintoisia esityksiä ja varmasti jokainen löytää itseään kiinnostavan esityksen. Itse koin mielenkiintoiseksi seuraavat esitykset:



keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Google jatkaa kasvuaan

Google tuntuu kahmivan markkinaosuuksia kaikilla toimialoilla, joilla se toimii. Digitodayn julkistaman uutisen mukaan Googlen Chrome selain olisi ohittamassa Firefoxin seuraavan puolen vuoden aikana.Chrome nousi jo kolmanneksi suosituimmaksi nettiselaimeksi. Milloin Googlen kasvu rauhoittuu vai vieläkö Googlella on potentiaalia kasvaa? Mitä nettiselainta käytät itse?

maanantai 31. lokakuuta 2011

Esittelyssä Vimeo

Vimeo on YouTuben kaltainen videoiden lataus- ja katselupalvelu. Sivuston etu verrattuna YouTubeen on se, että palveluun voi ladata suurempia videotiedostoja kuin YouTubeen. Sivuston ongelma on tosin se, että peruskäyttäjien lisäämät videot säilyvät palvelussa vain viikon alkuperäisessä muodossaan. Sen jälkeen ne ovat saatavissa vain pakatussa muodossa. Sivuston videoita voi ladata omalle tietokoneelleen ilman lisäohjelmia, mikäli videon lisääjä on sallinut latauksen. Esimerkiksi Vimeossa julkaistaan videoita ilmaiseksi tuottajien kautta. Itse olen katsellut muutamia täysipitkiä lumilautailupätkiä Vimeosta, koska osa niistä on julkaistu ainoastaan digitaalisessa muodossa Vimeossa. Videon lataus Vimeoon ja linkin levittäminen erinäisiä kanavia pitkin on hyödyksi esimerkiksi oman tunnettavuuden lisäämisessä. Julkaisut siirtyvät yhä enemmän digitaaliseen muotoon ja videoiden lisäys erinäisiin palveluihin on varmasti kasvava trendi, johon suuret tuotantoyhtiöt siirtyvät. 

Vimeoon rekisteröityminen on helppoa. Kun olet rekisteröinyt palveluun ja kirjaudut sisään, pitäisi sinulle aueta seuraavanlainen näkymä:












Seuraavana vuorossa on tietenkin omien videoiden latausta. Se onnistuu kätevästi "upload a video"-nappia painamalla. Napin painamisen jälkeen eteen avautuu seuraavanlainen näkymä:











Paina "Choose a file upload" ja valitse ladattava tiedosto tietokoneeltasi. Palvelu lataa videon ja latauksen kesto riippuu tiedoston koosta. Kun video on latautunut pääset katsomaan sitä. Vimeon yksinkertainen käyttöliittymä ja hyvät videoiden lisäysmahdollisuudet tekevät palvelusta tutustumisen arvoisen. Käytätkö itse paljon videopalveluja omien videoiden lataukseen?

lauantai 29. lokakuuta 2011

YouTube tuli konserttiin

Näin aamuvarhaisella ennen töihin lähtöä onkin hyvä lueskella uutisia ja törmäsinpä tälläiseen juttuun MTV3:n sivuilla: http://www.mtv3.fi/uutiset/kulttuuri.shtml/2011/10/1421966/omintakeinen-youtube-konsertti-hammastytti-joensuussa

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä Joensuun Kaupunginorkesterin kanssa ja heillä on edistynyt medianomikoulutus. Tästä artikkelista huomaa hyvin miten sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää hyvinkin eri tarkoituksiin. On aina ilo lukea postiivisia uutisia Joensuusta ja vanhasta koulustani.

torstai 27. lokakuuta 2011

Tumblr.



Nykyään sosiaalisen median ihmeellisessä maailmassa on monta blogipalvelua ja ajattelin ottaa niistä yhden tarkasteluun nimittäin palvelun nimeltä Tumblr. Tumblr on mikroblogipalveluja, joka perustettiin Yhdysvalloissa vuonna 2007. Tumblr blogialustalle voi lähettää kuvaa, videota, kirjoituksia ja ääntä. Lisäksi käyttäjät voivat seurata toistensa blogeja ja editoida blogiensa ulkoasua. Mielestäni Tumblr on mielenkiintoinen palvelu, koska se on hyvin kevyt ja blogin voi pitää "riisuttuna".Tumblr on yksi suurimmista sosiaalisen median kanavista 6,8 miljoonalla viikottaisella vierailijallaan. Tumblrissa voi pitää perinteistä blogia teksteineen tai sitten vain käyttää palvelua kuvablogina. Palvelussa on monia blogeja, joissa on vain kuvia. Mielestäni Tumblr tarjoaa erittäin hyvät mahdollisuudet pitää tälläistä blogia. Palvelun suosio perustuu luultavasti hyvin paljon käyttöliittymän helppokäyttöisyyteen verrattuna esimerkiksi Bloggeriin.

Kuinka aloittaa Tumblr bloggaaminen?

Avaa selain ja surffaa osoitteeseen Tumblr.com.


Kirjoita kuvassa oleviin kenttiin sähköpostiosoitteesi, haluamasi salasana ja blogin osoite (samalla tavalla kuin päätit Bloggerin osoitteen). Ja näin, voit aloittaa bloggaamisen!












 Kirjautuessasi sisään näet ns. "Dashboard" näkymän. Dashboardilta pääset suoraan bloggaamaan ja näet suoraan mitä uuttaa seuraamissasi blogeissa tapahtuu.





Klikkaamalla "Preferences"-välilehteä pääset muokkaamaan blogin ulkoasua, johon on rajattomat mahdollisuudet, etenkin jos osaat HTML-koodausta. Palvelu tarjoaa paljon erilaisia teemoja, osa niistä on maksullisia ja osa ilmaisia. Tietysti näiden teemojen runkoa kuten värimaailmaa voi muokata mieleisekseen.

Tumblr on mielenkiintoinen blogipalveluja ja voin suositella sitä jokaiselle bloggaamisesta kiinnostuneelle. Erityisesti näkisin Tumblrin sopivan valokuvauksesta ja visuaalisesta ilmeestä kiinnostuneille henkilöille, koska blogin ulkoasua ja sisältöä pystyy muokkaamaan sen verran monipuolisesti.

Omaan Tumblr blogiini pääset tästä. Tämä blogi on kuvablogi ilman tekstiä ja keskittyy tuomaan konemusiikin hienouden kuvin blogini lukijoille.

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Tutustumista Twitteriin

Postasin jo aiemmin postauksen Twitteristä ja sen käytöstä. Innostuin itse liittymään Twitteriin ja olenkin jo kirjoittanut pari twiittausta. En ole aiemmin päässyt kunnolla sisään Twitterin käyttöön mutta nyt olenkin huomannut, miten kätevä Twitterin kautta on seurata mielenkiintoisia ihmisiä. Twitterin kauttaa voi seurata kätevästi esimerkiksi artisteja. Artistien seuraaminen Twitterin kautta on helpompaa ja nopeampaa kuin Facebookin fanisivustojen kautta. Lisäsin seurattavien listalle muutamia artisteja, joiden kuulumisia haluan seurata. Twitter tuntuu olevan pienen tutustumisen jälkeen mielenkiintoinen sosiaalisen median kanava. Twiittaukset ovat helppo tapa kertoa myös omia kuulumisiaan ja suosittelujaan.

Seuraahan toki minun kuulumisiani Twitterissä :)

tiistai 18. lokakuuta 2011

Toimipistekysely

Twitter ja twiittaukset

Twitter on sosiaalisista medioista ollut itselleni hyvin kaukainen. Twitter on niin kutsuttu mikroblogi ja mahdollistaa lyhyet sekä ytimekkäät viestit. En juurikaan seuraa esimerkiksi julkisuuden henkilöiden tai poliitikkojen "twiittauksia". Twitter on helppo tapa seurata haluamaansa henkilöä, mikäli on kiinnostunut seuraamaan henkilön elämää. Itse voisin hyödyntää Twitteriä seuraamalla esimerkiksi ilmoituksia eri artistien keikoista ja uusista julkaisuista. Tämän päivän yhtenä oppimistehtävänä oli seurata jonkun henkilön näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. "Googlasin" Alexander Stubbin esiintymistä sosiaalisessa mediassa. Hän kirjoittaa blogia , twiittaa ja löytyy myös Facebookista. Stubb näyttäisi päivittävän Facebookkia ja Twitteriä säännöllisin väliajoin. Postauksen loppuun vielä Twitter-opas vasta-alkajille, mikäli olet kiinnostunut twiittauksesta ja Twitteristä.

Googlen ihmeellinen maailma

Olen aiemmin käyttänyt ja pitänyt Googlea enemmänkin vain hakukoneena. Käytän Googlea päivittäin mutten ole koskaan hyödyntänyt Googlen tarjoamia muita palveluita sen laajemmin. Minulla oli jo aiemmin Blogger-tunnukset, jotka vaativat luonnollisesti Gmail-tunnukset. Eilen opin Googlen kalentereiden käytön ja sen kuinka ne saa helposti upotettua omaan blogiin. Google tarjoaa yhdellä tunnuksella hyvät mahdollisuudet verkostoitumiseen, yhteydenpitoon ja sellaisten asioiden seuraamiseen, jotka kiinnostavat juuri sinua. Bloggerin lisäksi olen hyödyntänyt Google-tunnustani vain YouTube-kanavallani.

Mediassa on esiintynyt keskustelua Google+ palvelusta. Haastaako se Facebookin yhteisöllisenä sosiaalisena mediana? Eräässä blogissa on mielenkiintoisia näkökulmia Google+ ja sen tarjoamaan mahdollisuuksiin http://blogi.sosiaalinenmediaopetuksessa.fi/2011/07/google-plus-haastaa-facebookin.html. Google+:n saa sovelluksena Android ja iPhone puhelimiin. Mielestäni on tärkeää, että sosiaalisen median sovelluksia on saatavilla älypuhelimiin. Puhelimella on helppo julkaista ja tarkkailla sosiaalisen median palvelujen tapahtumia. Olemmeko nykyaikana kuitenkin jo liian sidoksissa verkkoon?

maanantai 17. lokakuuta 2011

Pohdintoja ensimmäisestä päivästä

Aamulla oli hassua tulla kouluun intensiiviviikolla, koska monet viettävät tämän viikon ns. "syyslomana". Meneehän tämä alkuviikko koulussa istuessa kuin ei täällä muuten saa istua tarpeeksi :) Olen tänään jo oppinut sellaisista sosiaalisen median työkaluista, joista en ole aiemmin kuullut kuten TodaysMeet ja TitanPad. Vielä ei ole tullut hirveästi uutta asiaa blogien ja Bloggerin käytöstä. Ehkäpä tässä tämän päivän ja huomisen aikana tulee lisää uutta opittavaa asiaa.

Oppimistavoitteet

Oppimistavoitteeni sosiaalinen media-kurssilla on oppia hyödyntämään sosiaalista mediaa opinnoissani ja vapaa-ajallani. Erityisesti haluan oppia käyttämään ja hyödyntämään niitä sosiaalisen media palveluita, jotka eivät ole minulle aiemmin tuttuja. Toivottavasti kurssi antaa laaja-alaiset valmiudet sosiaalisen media käyttöön.