tiistai 8. marraskuuta 2011

SlideShare



Palautettavan tehtävän tarkoituksena oli tutustua kahteen julkiseen sosiaalisen median sovellukseen, joissa voidaan käsitellä kuvaa ja ääntä. Tutustuin palveluun nimeltään SlideShare, joka on verkossa toimiva esitystenjakopalvelu. SlideShareen voi ladata julkiseen tai yksityiseen jakamiseen PowerPoint, PDF, Keynote tai OpenOffice esityksiä. Käyttäjät voivat lisätä ja selailla toistensa esityksiä. Esitykset voi lajitella niiden kuulumaan kategoriaan ja esityksiä voi etsiä eri kategorioista.

Esitykset voidaan jakaa eri sosiaalisen median palveluissa kuten Facebookissa, Twitterissä tai Google+ palvelussa. Kuten monet muut sosiaalisen median palvelut, myös SlideSharesta löytyy sekä ilmaisia että maksullisia ominaisuuksia. SlideSharen käyttäjälle tarjotaan neljää tasovaihtoehtoa, josta jokainen käyttäjä voi räätälöidä tarpeellisen jäsenyyden. Palvelun ominaisuudet kasvavat käyttäjä jäsenyyden mukaa. Ilmaisversiolla pääsee varsin pitkälle, koska käyttäjä voi ladata esityksiään rajattomasti muttei pysty jakamaan videoita. Ilmaisversiolla ei pysty myöskään poistamaan jakamiaan esityksiä.

Yritykset pystyvät hyödyntämään SlideShare-sovellusta jakamalla valikoituja esityksiä. Esitykset voidaan kohdentaa eri kohderyhmille kuten asiakkaille tai yrityksen työntekijöille. Yrityksen tulee tosin itse kohdentaa ja räätälöidä esitykset valitulle kohderyhmälle. SlideSharen maksullisissa jäsenyyksissä on mahdollista yhdistää oma tunnus LinkedInin kanssa. Tällä tavoin yritykset ja työntekijät voivat verkostoitua ja jakaa osaamistaan kätevästi. Itse voisin hyödyntää SlideSharea koulutöiden jakamisessa esimerkiksi muiden projektityön jäsenten kesken. Slidesharessa jaetun tiedoston voi myös kätevästi esittää kurssilaisille ilman, että tarvitsee huolehtia tuliko se muistitikku nyt mukaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että SlideShare on kätevä palvelu esitysten jakamiseen ja niin opiskelijat kuin työelämäkin pystyy hyödyntämään sitä. Sivustolla on hyvin mielenkiintoisia esityksiä ja varmasti jokainen löytää itseään kiinnostavan esityksen. Itse koin mielenkiintoiseksi seuraavat esitykset:



2 kommenttia:

  1. Toi on kyllä hyvä palvelu, eritoten jos pitää tehdä projektejä. Kokeilitko itse palveluun, kuinka helppo sitä on käyttää esim.powerpointtiin?

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että Slidesharekin tulee esitellyksi! Anna vielä vinkki mielestäsi kiinnostavasta esityksestä.

    VastaaPoista