torstai 27. lokakuuta 2011

Tumblr.



Nykyään sosiaalisen median ihmeellisessä maailmassa on monta blogipalvelua ja ajattelin ottaa niistä yhden tarkasteluun nimittäin palvelun nimeltä Tumblr. Tumblr on mikroblogipalveluja, joka perustettiin Yhdysvalloissa vuonna 2007. Tumblr blogialustalle voi lähettää kuvaa, videota, kirjoituksia ja ääntä. Lisäksi käyttäjät voivat seurata toistensa blogeja ja editoida blogiensa ulkoasua. Mielestäni Tumblr on mielenkiintoinen palvelu, koska se on hyvin kevyt ja blogin voi pitää "riisuttuna".Tumblr on yksi suurimmista sosiaalisen median kanavista 6,8 miljoonalla viikottaisella vierailijallaan. Tumblrissa voi pitää perinteistä blogia teksteineen tai sitten vain käyttää palvelua kuvablogina. Palvelussa on monia blogeja, joissa on vain kuvia. Mielestäni Tumblr tarjoaa erittäin hyvät mahdollisuudet pitää tälläistä blogia. Palvelun suosio perustuu luultavasti hyvin paljon käyttöliittymän helppokäyttöisyyteen verrattuna esimerkiksi Bloggeriin.

Kuinka aloittaa Tumblr bloggaaminen?

Avaa selain ja surffaa osoitteeseen Tumblr.com.


Kirjoita kuvassa oleviin kenttiin sähköpostiosoitteesi, haluamasi salasana ja blogin osoite (samalla tavalla kuin päätit Bloggerin osoitteen). Ja näin, voit aloittaa bloggaamisen!












 Kirjautuessasi sisään näet ns. "Dashboard" näkymän. Dashboardilta pääset suoraan bloggaamaan ja näet suoraan mitä uuttaa seuraamissasi blogeissa tapahtuu.





Klikkaamalla "Preferences"-välilehteä pääset muokkaamaan blogin ulkoasua, johon on rajattomat mahdollisuudet, etenkin jos osaat HTML-koodausta. Palvelu tarjoaa paljon erilaisia teemoja, osa niistä on maksullisia ja osa ilmaisia. Tietysti näiden teemojen runkoa kuten värimaailmaa voi muokata mieleisekseen.

Tumblr on mielenkiintoinen blogipalveluja ja voin suositella sitä jokaiselle bloggaamisesta kiinnostuneelle. Erityisesti näkisin Tumblrin sopivan valokuvauksesta ja visuaalisesta ilmeestä kiinnostuneille henkilöille, koska blogin ulkoasua ja sisältöä pystyy muokkaamaan sen verran monipuolisesti.

Omaan Tumblr blogiini pääset tästä. Tämä blogi on kuvablogi ilman tekstiä ja keskittyy tuomaan konemusiikin hienouden kuvin blogini lukijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti