tiistai 18. lokakuuta 2011

Googlen ihmeellinen maailma

Olen aiemmin käyttänyt ja pitänyt Googlea enemmänkin vain hakukoneena. Käytän Googlea päivittäin mutten ole koskaan hyödyntänyt Googlen tarjoamia muita palveluita sen laajemmin. Minulla oli jo aiemmin Blogger-tunnukset, jotka vaativat luonnollisesti Gmail-tunnukset. Eilen opin Googlen kalentereiden käytön ja sen kuinka ne saa helposti upotettua omaan blogiin. Google tarjoaa yhdellä tunnuksella hyvät mahdollisuudet verkostoitumiseen, yhteydenpitoon ja sellaisten asioiden seuraamiseen, jotka kiinnostavat juuri sinua. Bloggerin lisäksi olen hyödyntänyt Google-tunnustani vain YouTube-kanavallani.

Mediassa on esiintynyt keskustelua Google+ palvelusta. Haastaako se Facebookin yhteisöllisenä sosiaalisena mediana? Eräässä blogissa on mielenkiintoisia näkökulmia Google+ ja sen tarjoamaan mahdollisuuksiin http://blogi.sosiaalinenmediaopetuksessa.fi/2011/07/google-plus-haastaa-facebookin.html. Google+:n saa sovelluksena Android ja iPhone puhelimiin. Mielestäni on tärkeää, että sosiaalisen median sovelluksia on saatavilla älypuhelimiin. Puhelimella on helppo julkaista ja tarkkailla sosiaalisen median palvelujen tapahtumia. Olemmeko nykyaikana kuitenkin jo liian sidoksissa verkkoon?

5 kommenttia:

  1. Myönnettäköön, että sosiaalisen median levittäytyminen ja sen helppo käytettävyys - tulevat varmasti koukuttamaan monet tietokoneidensa ja/tai kännykköidensä "orjiksi".

    VastaaPoista
  2. Onhan se toisaalta helppoa olla jatkuvasti verkossa mutta samalla monet ovat mobiililaitteidensa ja tietokoneidensa "orjia". Onko tämä tavoiteltava tila?

    VastaaPoista
  3. Niinpä, kun kokoajan on verkossa niin tuntuu että reaalimaailma siirtyy blogiin,facebookkiin yms..

    VastaaPoista
  4. Siksi onkin hyvä ensin tiedostaa asia. Itse yritän netissä kommunikoida vaan välttämättömissä tilanteissa ja yrittää sopia ystävien tapaamiset yms oikeassa elämässä. Sosiaalisen elämän pitäisi olla vain apuväline, ei koko elämän sisältö...

    VastaaPoista
  5. Erinomainen keskustelun avaus Suvi!

    Kristan mainitsema tiedostaminen on aivan keskeinen juttu. Tarkoitit varmaan sosiaalisella elämällä nimenomaan sosiaalisen median käyttöä. Jos se riistäytyy käsistä, voi käydä huonosti.

    VastaaPoista