maanantai 31. lokakuuta 2011

Esittelyssä Vimeo

Vimeo on YouTuben kaltainen videoiden lataus- ja katselupalvelu. Sivuston etu verrattuna YouTubeen on se, että palveluun voi ladata suurempia videotiedostoja kuin YouTubeen. Sivuston ongelma on tosin se, että peruskäyttäjien lisäämät videot säilyvät palvelussa vain viikon alkuperäisessä muodossaan. Sen jälkeen ne ovat saatavissa vain pakatussa muodossa. Sivuston videoita voi ladata omalle tietokoneelleen ilman lisäohjelmia, mikäli videon lisääjä on sallinut latauksen. Esimerkiksi Vimeossa julkaistaan videoita ilmaiseksi tuottajien kautta. Itse olen katsellut muutamia täysipitkiä lumilautailupätkiä Vimeosta, koska osa niistä on julkaistu ainoastaan digitaalisessa muodossa Vimeossa. Videon lataus Vimeoon ja linkin levittäminen erinäisiä kanavia pitkin on hyödyksi esimerkiksi oman tunnettavuuden lisäämisessä. Julkaisut siirtyvät yhä enemmän digitaaliseen muotoon ja videoiden lisäys erinäisiin palveluihin on varmasti kasvava trendi, johon suuret tuotantoyhtiöt siirtyvät. 

Vimeoon rekisteröityminen on helppoa. Kun olet rekisteröinyt palveluun ja kirjaudut sisään, pitäisi sinulle aueta seuraavanlainen näkymä:












Seuraavana vuorossa on tietenkin omien videoiden latausta. Se onnistuu kätevästi "upload a video"-nappia painamalla. Napin painamisen jälkeen eteen avautuu seuraavanlainen näkymä:











Paina "Choose a file upload" ja valitse ladattava tiedosto tietokoneeltasi. Palvelu lataa videon ja latauksen kesto riippuu tiedoston koosta. Kun video on latautunut pääset katsomaan sitä. Vimeon yksinkertainen käyttöliittymä ja hyvät videoiden lisäysmahdollisuudet tekevät palvelusta tutustumisen arvoisen. Käytätkö itse paljon videopalveluja omien videoiden lataukseen?

4 kommenttia:

  1. Osaatko sanoa miten isoja videotiedostoja Vimeoon voi laittaa? Entä miten voi rajata sen kuka näkee videon ja kuka ei ja saako sen helposti poistettua?

    VastaaPoista
  2. Vimeoon voi ladata peruskäyttäjänä 500 mb videotiedostoja. Peruskäyttäjänä ei pysty rajaamaan erikseen yksittäisiä videoita mutta oman profiilin asetuksista voi säätää kuka näkee omat videot. Peruskäyttäjän ominaisuudet ovat rajattuja mutta maksullisena käyttäjänä palvelun mahdollisuudet luonnollisesti laajenevat.

    VastaaPoista
  3. En ole Ikinä kuulut kyseisestä sovelluksesta. Hyvä tapa esim.urheilulajeille, jotka eivät saa niin paljon näkyvyyttä mediassa.

    VastaaPoista
  4. Saako videoita/videon poistettua sieltä pois milloinkaan/koskaan?

    VastaaPoista