sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kiinnostuksen kohteena konemusiikki

Ajattelin postailla hieman eräästä kiinnostuksen kohteestani, musiikista. Varmasti jokainen meistä kuuntelee musiikkia ja samalla musiikkimakuja on hyvinkin erilaisia. Kuuntelen musiikkia laidasta laitaan mutta eniten tulee kuunneltua konemusiikkia.

Nykyisin musiikkimakuni koostuu seuraavista genreistä: progressive house, trance, tech house ja techno. Kuuntelen järkyttäviä määriä musiikkia viikoittain ja ja pyrin löytämään viikoittain uusia kuunneltavia kappaleita. Mistä sitten amennan tiedon jatkuvaan biisinälkääni? Vastaus on yksinkertainen - ulkomaalaisista radioseteistä.

Pete Tong - In new music we trust

http://www.bbc.co.uk/programmes/b006ww0v

Pete Tongin viikottainen setti uusinta musiikkia. Tongin setti on yleisesti mainstreamimpaa konemusiikkia, mutta välillä mukaan eksyy todellisia helmiä. Setti kuuluu viikottaisiin rutiineihini, joten tätä ei voi tosiaan missata! Tongin lisäksi kuuntelen ajoittain BBC Radio 1 nettiradiota, koska mielestäni Suomen radiotarjonta ei ole itselleni riittävä musiikin suhteen. Suomen radiokanavista kuuntelen oikeastaan ainoastaan YleX-kanavaa. Pete Tong julkaisee yleensä ensimmäisenä Eric Prydzin uusinta tuotantoa. Eric Prydz on yksi suurimmista innoittaijistani konemusiikin suhteen.

John Digweed - Transitions

http://www.johndigweed.com/


John Digweedin Transitions on myös viikottainen radiosetti, jossa soi juuri omalle musiikkimaulleni tyypillisiä kappaleita. Pakko kuunnella viikottain, koska kappalelistoilta löytyy ajoittain varsinaisia helmiä.

DJ Orion @ YleX

http://ylex.yle.fi/radio/ohjelmat/dj-orion

Suomalaisen DJ Orionin perjantai-iltaisin lähetettävä tanssimusiikkiohjelma. Orionin setit ovat trance-painotteisia, joten löydän sieltä välillä hyviä kappaleita.

AllDJ.org

http://alldj.org/

AllDJ.org on sivusto, josta löytyy uusimmat musiikkijulkaisut, radiosetit ja kappalelistat. Sivustoa seuraamalla olen löytänyt hyvin paljon uusia kuunneltavia kappaleita. Selaan sivustoa useamman kerran viikossa.

Artistit

Mitkä artistit sitten innostavat minua? Genreistä löytyy hyvin paljon artisteja, joiden kappaleita ja radiosettejä kuuntelen. Tässä hieman listausta tämän hetken suosikeista: Eric Prydz, Sasha, John Digweed, Gui Boratto, Matt Darey, Pete Tong, Paolo Mojo, NERO ja James Zabiela.

Kuuntelun lisäksi soittelen omaksi ilokseni kotona musiikkia alustalla Traktor Pro ja Numark Omni Control. Mikäpä sen mukavempaa aloitella viikonloppua kuin hyvän musiikin ja miksauksen parissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti