tiistai 29. marraskuuta 2011

Business 2 Community



Tiistaiaamu Vallilan toimipisteen kirjastossa. Ajattelin olla tehokas ja tulla koululle tekemään rästissä olevia kouluprojekteja. Näköjään rästissä on myös tämä sosiaalinen media tutuksi-kurssi. Postauksien aiheita on ollut vaikea keksiä ja ote sosiaaliseen mediaan tutustumiseen on lipsunut. Surffaillessani ja yrittäessäni keksiä postauksen aihetta törmäsin portaaliin nimeltä Business 2 Community. Sivustolta löytyy paljon artikkeleita liittyen sosiaaliseen mediaan ja sen hyödyntämiseen esimerkiksi markkinoinnissa. Liiketalouden opiskelijan näkökulmasta tarkasteltuna sivusto on hyödyksi, koska se käsittelee esimerkiksi markkinointia laajasti. Sivustolta löytyy artikkeleita liittyen verkkomediaan, tietotekniikkaan ja talouteen. Näin ollen sivuston artikkelit tuovat varmasti erilaisia näkökulmia vaikka tietojenkäsittelyn opiskelijoille.

Millaisia artikkeleita sitten löysin kyseiseltä sivustolta? Kaikkien kurssilaisten kannattaisi käydä lukemassa artikkeli "You Still Don't GET Social Media Marketing".  Artikkeli tuo näkökulmaa siihen miten sosiaalisessa mediassa tulisi markkinoida. Monilla yrityksillä on se harhakuva, että sosiaalisen median valitseminen markkinointikanavaksi on vain Facebook fanisivujen luomista. Aihetta tulee tarkastella syvemmällä asiantuntijuudella ja tehdä oma markkinointistrategia myös sosiaalisen median markkinointiin.

Muita mielenkiintoisiksi kokemiani artikkeleita olivat myös:

Steps to Build A Social Organization
10 Tips For Selling With Social Media






sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kiinnostuksen kohteena konemusiikki

Ajattelin postailla hieman eräästä kiinnostuksen kohteestani, musiikista. Varmasti jokainen meistä kuuntelee musiikkia ja samalla musiikkimakuja on hyvinkin erilaisia. Kuuntelen musiikkia laidasta laitaan mutta eniten tulee kuunneltua konemusiikkia.

Nykyisin musiikkimakuni koostuu seuraavista genreistä: progressive house, trance, tech house ja techno. Kuuntelen järkyttäviä määriä musiikkia viikoittain ja ja pyrin löytämään viikoittain uusia kuunneltavia kappaleita. Mistä sitten amennan tiedon jatkuvaan biisinälkääni? Vastaus on yksinkertainen - ulkomaalaisista radioseteistä.

Pete Tong - In new music we trust

http://www.bbc.co.uk/programmes/b006ww0v

Pete Tongin viikottainen setti uusinta musiikkia. Tongin setti on yleisesti mainstreamimpaa konemusiikkia, mutta välillä mukaan eksyy todellisia helmiä. Setti kuuluu viikottaisiin rutiineihini, joten tätä ei voi tosiaan missata! Tongin lisäksi kuuntelen ajoittain BBC Radio 1 nettiradiota, koska mielestäni Suomen radiotarjonta ei ole itselleni riittävä musiikin suhteen. Suomen radiokanavista kuuntelen oikeastaan ainoastaan YleX-kanavaa. Pete Tong julkaisee yleensä ensimmäisenä Eric Prydzin uusinta tuotantoa. Eric Prydz on yksi suurimmista innoittaijistani konemusiikin suhteen.

John Digweed - Transitions

http://www.johndigweed.com/


John Digweedin Transitions on myös viikottainen radiosetti, jossa soi juuri omalle musiikkimaulleni tyypillisiä kappaleita. Pakko kuunnella viikottain, koska kappalelistoilta löytyy ajoittain varsinaisia helmiä.

DJ Orion @ YleX

http://ylex.yle.fi/radio/ohjelmat/dj-orion

Suomalaisen DJ Orionin perjantai-iltaisin lähetettävä tanssimusiikkiohjelma. Orionin setit ovat trance-painotteisia, joten löydän sieltä välillä hyviä kappaleita.

AllDJ.org

http://alldj.org/

AllDJ.org on sivusto, josta löytyy uusimmat musiikkijulkaisut, radiosetit ja kappalelistat. Sivustoa seuraamalla olen löytänyt hyvin paljon uusia kuunneltavia kappaleita. Selaan sivustoa useamman kerran viikossa.

Artistit

Mitkä artistit sitten innostavat minua? Genreistä löytyy hyvin paljon artisteja, joiden kappaleita ja radiosettejä kuuntelen. Tässä hieman listausta tämän hetken suosikeista: Eric Prydz, Sasha, John Digweed, Gui Boratto, Matt Darey, Pete Tong, Paolo Mojo, NERO ja James Zabiela.

Kuuntelun lisäksi soittelen omaksi ilokseni kotona musiikkia alustalla Traktor Pro ja Numark Omni Control. Mikäpä sen mukavempaa aloitella viikonloppua kuin hyvän musiikin ja miksauksen parissa :)

Bloggaamisen miettimistä

Ennen sosiaalinen media tutuksi-kurssia olin lukenut ja seurannut jo useita blogeja. Minulla oli myös blogi jo ennen kurssia mutta sen päivittäminen on hyvin vähäistä. Pidän enemmän lukea toisten blogeja aiheista, jotka kiinnostavat minua. Olen kurssin aikana miettinyt, että bloggaaminen on ihan kivaa. Mutta mistä aiheesta voisin bloggailla? En halua jakaa kaikkea tietoa itsestäni verkossa ja haluan pitää tietyn anonymiteetin. Voisin pitää esimerkiksi blogia musiikista tai matkustelusta, koska molemmat aiheet ovat lähellä sydäntäni. Blogi on hyvä väline kertoa kuulumisiaan esimerkiksi jos on pidemmällä reissulla. Kämppikseni oli vaihdossa Aasiassa ja hän perusti blogin, jossa muut pääsivät seuraamaan hänen kuulumisiaan ja tekemisiään. Luultavasti perustaisin oman matkablogin jos lähtisin pidemmälle reissulle. Voisihan sitä toki postailla tännekin omista reissuistaan ja samalla käyttää sosiaalisen median työkaluja hyödyksi postausta tehdessä. Jos kiinnostuit blogeista enemmän tällä kurssilla niin meinasitko perustaa tämän kurssin ulkopuolisen blogin?



torstai 10. marraskuuta 2011

Nokian peruspuhelin pärjää Aasian markkinoilla

Nokia on ollut jälleen paljon esillä mediassa julkaistessaan uudet Windows älypuhelimet. Matkapuhelinmarkkinoilla parhaimmat katteet saadaan juuri älypuhelimilla, mutta Nokialla on Aasiassa merkittävä markkinaosuus peruspuhelimien myynnissä. Nokian 1280 puhelin on Aasian myydyin puhelin. Aasian top 10 listalla ovat myös Nokian 5233, 1616, C1-01 sekä 1800-mallit. Toivottavasti Nokia saa hyvän myynnin ja markkinaosuuden uusille puhelimilleen hyvinkin tärkeällä markkina-alueella, Aasiassa. Lähde: Asia's top 10 handsets

tiistai 8. marraskuuta 2011

SlideShare



Palautettavan tehtävän tarkoituksena oli tutustua kahteen julkiseen sosiaalisen median sovellukseen, joissa voidaan käsitellä kuvaa ja ääntä. Tutustuin palveluun nimeltään SlideShare, joka on verkossa toimiva esitystenjakopalvelu. SlideShareen voi ladata julkiseen tai yksityiseen jakamiseen PowerPoint, PDF, Keynote tai OpenOffice esityksiä. Käyttäjät voivat lisätä ja selailla toistensa esityksiä. Esitykset voi lajitella niiden kuulumaan kategoriaan ja esityksiä voi etsiä eri kategorioista.

Esitykset voidaan jakaa eri sosiaalisen median palveluissa kuten Facebookissa, Twitterissä tai Google+ palvelussa. Kuten monet muut sosiaalisen median palvelut, myös SlideSharesta löytyy sekä ilmaisia että maksullisia ominaisuuksia. SlideSharen käyttäjälle tarjotaan neljää tasovaihtoehtoa, josta jokainen käyttäjä voi räätälöidä tarpeellisen jäsenyyden. Palvelun ominaisuudet kasvavat käyttäjä jäsenyyden mukaa. Ilmaisversiolla pääsee varsin pitkälle, koska käyttäjä voi ladata esityksiään rajattomasti muttei pysty jakamaan videoita. Ilmaisversiolla ei pysty myöskään poistamaan jakamiaan esityksiä.

Yritykset pystyvät hyödyntämään SlideShare-sovellusta jakamalla valikoituja esityksiä. Esitykset voidaan kohdentaa eri kohderyhmille kuten asiakkaille tai yrityksen työntekijöille. Yrityksen tulee tosin itse kohdentaa ja räätälöidä esitykset valitulle kohderyhmälle. SlideSharen maksullisissa jäsenyyksissä on mahdollista yhdistää oma tunnus LinkedInin kanssa. Tällä tavoin yritykset ja työntekijät voivat verkostoitua ja jakaa osaamistaan kätevästi. Itse voisin hyödyntää SlideSharea koulutöiden jakamisessa esimerkiksi muiden projektityön jäsenten kesken. Slidesharessa jaetun tiedoston voi myös kätevästi esittää kurssilaisille ilman, että tarvitsee huolehtia tuliko se muistitikku nyt mukaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että SlideShare on kätevä palvelu esitysten jakamiseen ja niin opiskelijat kuin työelämäkin pystyy hyödyntämään sitä. Sivustolla on hyvin mielenkiintoisia esityksiä ja varmasti jokainen löytää itseään kiinnostavan esityksen. Itse koin mielenkiintoiseksi seuraavat esitykset:



keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Google jatkaa kasvuaan

Google tuntuu kahmivan markkinaosuuksia kaikilla toimialoilla, joilla se toimii. Digitodayn julkistaman uutisen mukaan Googlen Chrome selain olisi ohittamassa Firefoxin seuraavan puolen vuoden aikana.Chrome nousi jo kolmanneksi suosituimmaksi nettiselaimeksi. Milloin Googlen kasvu rauhoittuu vai vieläkö Googlella on potentiaalia kasvaa? Mitä nettiselainta käytät itse?